Arrestatie in onderzoek illegale opslag chemicaliën Helmond en Limburg

Geplaatst op 13-04-2017 om 14:47
HELMOND - In een strafrechtelijk onderzoek naar illegale opslag van chemicaliën van een bedrijf in panden in Helmond, Maasbracht en Weert heeft de politie woensdag 12 april de Limburgse eigenaar aangehouden. De man wordt verdacht van het opslaan van chemicaliën zonder vergunning of in strijd met de vergunning.

Het onderzoek werd opgestart, door specialisten van de milieuteams van de eenheden Oost-Brabant en Limburg, nadat op 9 augustus 2016 lekkende vaten met salpeterzuur werden ontdekt in een loods aan de Lagedijk in Helmond. Het afgelopen jaar doorzochten de politie, brandweer en de Inspectie Leefomgeving en Transport naast het pand in Helmond ook nog twee panden in Weert, één in Maasbracht en een woning in Nederweert.

In de loods in Helmond en in de bedrijfspanden in Weert en in Maasbracht was sprake van illegale opslag van gevaarlijk chemisch afval. Het gaat in totaliteit om honderden duizend liter vaten. Op de beide locaties in Weert is ook sprake van bodemverontreiniging.

Tijdens de doorzoeking van de Nederweertse woning werden twee vuurwapens en munitie aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. De gemeenten en de provincies Limburg en Noord-Brabant zorgen samen met de Omgevingsdiensten voor het opruimen van het gevaarlijk afval en het naleven van de omgevingsvergunningen. De verdachte is in verzekering gesteld.


Redactionele Foto
Foto van Arrestatie in onderzoek illegale opslag chemicaliën Helmond en Limburg #198836

Foto's: Harrie GrijseelsFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_17430, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook