40 auto's van Bossche verhuurder in beslag genomen bij inval witwasonderzoek

Geplaatst op 04-10-2017 om 22:12
DEN BOSCH - De Belastingdienst, de gemeente ’s-Hertogenbosch, het Openbaar Ministerie en de politie zijn een groot deel van woensdag bezig geweest met een gezamenlijke actie die gericht is op een autoverhuurbedrijf uit ’s-Hertogenbosch. Op verschillende locaties in die stad werden waardevolle spullen in beslag genomen.

In verband met openstaande belastingschulden werden tientallen waardevolle auto’s afgesleept. Het gaat onder meer om voertuigen van de merken Mercedes, BMW en Porsche. Daarnaast werd door de Belastingdienst beslag gelegd op goederen uit een kluis, waaronder sieraden. Ook werd ruim 20.000 euro aan contanten in beslag genomen.

Misstanden
De gemeente voerde controles uit en constateerde verschillende misstanden. Zo was er op één locatie sprake van illegale bewoning en op andere adressen stonden personen ingeschreven die daar in werkelijkheid helemaal niet bleken te wonen. De gemeente onderneemt hier verder actie op.

Eerdere signalen
Eerder kwamen bij de Belastingdienst signalen binnen dat het bedrijf mogelijk betrokken is bij het witwassen van geld dat verdiend is met de teelt en handel in wiet en de productie en handel in synthetische drugs. Dit soort georganiseerde/ondermijnende misdaad vraagt om een georganiseerde overheid en een gezamenlijke aanpak en leidde tot de actiedag van woensdag. De precieze waarde van alle inbeslaggenomen spullen wordt verder geïnventariseerd.

'Denk goed na'
Het autoverhuurbedrijf en de relaties daarvan blijven de interesse houden van de overheid en dat is niet zonder reden. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat veel autoverhuurbedrijven nauw betrokken zijn bij zware criminaliteit. Soms zijn diverse huurauto’s gebruikt bij liquidaties en overvallen. Goedwillende bedrijven worden niet voor niets gewaarschuwd om goed op te letten dat ze niet ongewild een rol spelen in het faciliteren van criminelen.


Redactionele Foto's
Foto van 40 auto's van Bossche verhuurder in beslag genomen bij inval witwasonderzoek #207743 Foto van 40 auto's van Bossche verhuurder in beslag genomen bij inval witwasonderzoek #207744 Foto van 40 auto's van Bossche verhuurder in beslag genomen bij inval witwasonderzoek #207745 Foto van 40 auto's van Bossche verhuurder in beslag genomen bij inval witwasonderzoek #207746 Foto van 40 auto's van Bossche verhuurder in beslag genomen bij inval witwasonderzoek #207747

Foto's: Bart MeestersFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_18777, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook