Politieachtervolging vanuit België eindigt in Budel

Geplaatst op 10-11-2017 om 18:02
BUDEL - Een politieachtervolging die vrijdagmorgen in België begon is in Budel geëindigd. De bestuurder van een Nederlandse grijze volkswagen Transporter tdi was op de vlucht geslagen voor de belgische politie, omstanders meldde dat de achtervolging in Lommel zou zijn gestart in verband met een autodiefstal. De kentekenplaten op de Transporter waren volgens het RDW afkomstig van een Renault Traffic. 

Hoge snelheden
Tijdens de achtervolging werd door de verdachte door de Belgische straten met hoge snelheden gereden. Ook op Nederlandse bodem wilde de verdachte de politie van zich afschudden door hard te rijden. Daarbij raasde de voortvluchtige langs de speelplaats van Basischool de Triolier waar op dat moment de kinderen buiten speelde in de pauze.

Lekke band
Ter hoogte van de Basisschool reed de bestuurder zijn linker voorwiel kapot, waarschijnlijk door met hoge snelheid een stoeprand te raken, waardoor hij genoodzaakt was om zo'n 200 meter verder zijn voertuig achter te laten op een kleine parkeerhaven. Hij ging er te voet van door en hield zich op meerdere plekken schuil waaronder bij een woning op de Putter. Daar kon de politie de verdachte aanhouden. 

Belgische politie
Diverse eenheden uit België werden in Nederland geassisteerd door opvallende en onopvallende eenheden van de Nederlandse politie. De verdachte is uiteindelijk overgebracht naar een politiebureau in Maarheeze. 


Redactionele Foto's
Foto van Politieachtervolging vanuit België eindigt in Budel #209421 Foto van Politieachtervolging vanuit België eindigt in Budel #209422 Foto van Politieachtervolging vanuit België eindigt in Budel #209423 Foto van Politieachtervolging vanuit België eindigt in Budel #209424 Foto van Politieachtervolging vanuit België eindigt in Budel #209425 Foto van Politieachtervolging vanuit België eindigt in Budel #209426 Foto van Politieachtervolging vanuit België eindigt in Budel #209427 Foto van Politieachtervolging vanuit België eindigt in Budel #209428

Foto's: Harm van LeukenFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_19059, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook