Zwaargewonde fietsster buiten levensgevaar na ongeval in Eindhoven, vermoedelijke doorrijder aangehouden

Geplaatst op 07-01-2018 om 00:14
EINDHOVEN - Een automobilist is zaterdagavond laat doorgereden na een zeer ernstig ongeval op de Eisenhowerlaan in Eindhoven. Rond 23.35 uur werd op de kruising met de Wolvendijk een fietsster geschept. De automobilist reed daarna door richting de 'Berenkuil' zonder zich om het lot van het slachtoffer.

De politie heeft een Burgernet verspreid en meldt daarin dat het gaat om een donkerkleurige stationwagon met zichtbare schade aan de voorzijde. Even later meldde de politie dat de doorgereden auto was gevonden. Het bleek in tegenstelling tot het Burgernet bericht te gaan om een zilvergrijze Volkswagen Polo. het voertuig werd aangetroffen op de Boschdijk ter hoogte van Acht. De bestuurder was toen nog spoorloos.

Het slachtoffer raakte zwaargewond en werd door de ambulancedienst met spoed en in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een traumateam en de brandweer kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De 45-jarige vrouw uit Eindhoven is volgens de politie inmiddels buiten levensgevaar.

De politie begon op de kruising met een uitgebreid onderzoek. Ook de aangetroffen Volkswagen Polo werd uitgebreid onderzoek. Al snel rees bij de rechercheurs een vermoeden wie de bestuurder van de auto moest zijn geweest. Deze 29-jarige Eindhovenaar meldde zich uiteindelijk zondagmiddag op het politiebureau aan de Mathildelaan in Eindhoven. Onder meer uit het verhoor moet blijken of hij inderdaad de bestuurder was. Uit eerste onderzoek is al vast komen te staan dat zijn rijbewijs al enige tijd is verlopen.


Redactionele Foto's
Foto van Zwaargewonde fietsster buiten levensgevaar na ongeval in Eindhoven, vermoedelijke doorrijder aangehouden #212157 Foto van Zwaargewonde fietsster buiten levensgevaar na ongeval in Eindhoven, vermoedelijke doorrijder aangehouden #212158 Foto van Zwaargewonde fietsster buiten levensgevaar na ongeval in Eindhoven, vermoedelijke doorrijder aangehouden #212159 Foto van Zwaargewonde fietsster buiten levensgevaar na ongeval in Eindhoven, vermoedelijke doorrijder aangehouden #212160 Foto van Zwaargewonde fietsster buiten levensgevaar na ongeval in Eindhoven, vermoedelijke doorrijder aangehouden #212161 Foto van Zwaargewonde fietsster buiten levensgevaar na ongeval in Eindhoven, vermoedelijke doorrijder aangehouden #212162

Foto's: Sem van RijsselFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_19509, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook