Twee kinderen vluchten brandend huis uit in Helmond, moeder raakt gewond

Geplaatst op 08-01-2018 om 21:36
HELMOND - Een felle uitslaande brand heeft maandagmiddag rond half vijf de zolder van een woning volledig in de as gelegd. De brand ontstond op zolder, vermoedelijk in de droger of in de wasmachine. In welke van de apparaten de brand is ontstaan wordt nog onderzocht door de brandweer. De twee aanwezige kinderen konden zonder letsel op te lopen het brandende pand ontvluchten.

De moeder van het gezin raakte wel gewond. De vrouw liep een zogenaamd inhalatietrauma op. Dat houdt in dat de vrouw te veel rook binnen heeft gekregen. Ze is overgebracht naar een ziekenhuis voor verdere behandeling.

De brand was snel onder controle. Toen de rook in de Helmondse woonwijk was opgetrokken werd de schade pas echt zichtbaar. De gehele bovenverdieping was in de as gelegd. De brandweer heeft om de brand goed te kunnen blussen alle nog smeulende dingen die op zolder lagen het dak uitgegooid. Op de grond werden de laatste resten die nog aan het smeulen waren afgeblust.

Behalve de woning die in brand stond heeft ook de naastgelegen woning flinke schade opgelopen. Of de bewoners hiervan vanavond nog kunnen slapen is onbekend. Stichting Salvage zal dit onderzoeken.


Redactionele Foto's
Foto van Twee kinderen vluchten brandend huis uit in Helmond, moeder raakt gewond #212243 Foto van Twee kinderen vluchten brandend huis uit in Helmond, moeder raakt gewond #212244 Foto van Twee kinderen vluchten brandend huis uit in Helmond, moeder raakt gewond #212245 Foto van Twee kinderen vluchten brandend huis uit in Helmond, moeder raakt gewond #212246 Foto van Twee kinderen vluchten brandend huis uit in Helmond, moeder raakt gewond #212247 Foto van Twee kinderen vluchten brandend huis uit in Helmond, moeder raakt gewond #212248

Foto's: Dave HendriksFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_19528, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook