Eindhovens stel gearresteerd op verdenking van witwassen, luxe goederen in beslag genomen

Geplaatst op 09-01-2018 om 15:30
EINDHOVEN - In de wijk Lievendaal zijn vandaag een 52-jarige man en een 47-jarige vrouw uit Eindhoven door het arrestatieteam aangehouden op verdenking van witwassen. Daarnaast werd in woning van het stel in de wijk Lievendaal een doorzoeking uitgevoerd. De politie nam twee luxe auto’s en een motor in beslag.

Het onderzoek van politie en justitie richt zich op witwassen, in dit specifieke geval op zogenoemde ‘windhappers’. Het aangehouden stel heeft voor zover bekend maar in beperkte mate  inkomen, maar leidt wel een luxe levensstijl. De politie onderzoekt waarmee de kostbare bezittingen zijn betaald, maar vermoedt dat daarvoor crimineel verkregen geld werd gebruikt.

Bij de actie van dinsdagmorgen sloten naast de politie ook de gemeente en de belastingdienst aan. Ook werd een geldhond, getraind in het zoeken naar contant geld, ingezet. De man en de vrouw zijn beiden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek.

Tijdens de doorzoeking van het perceel vonden agenten een grote zak henneptoppen. Verder trof de politie een behoorlijke  hoeveelheid verdacht poeder, vermoedelijk cocaïne, en enkele honderden pillen aan. Het gaat mogelijk om xtc-pillen en spierversterkende  middelen maar dat moet nog worden vastgesteld.


Redactionele Foto
Foto van Eindhovens stel gearresteerd op verdenking van witwassen, luxe goederen in beslag genomen #212277

Foto's: Jozef BijnenFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_19534, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook