Medewerker TU Eindhoven krijgt gevaarlijke en schadelijke stof stof over zich heen

Geplaatst op 05-02-2018 om 14:10
EINDHOVEN - Maandagochtend is op de derde verdieping van gebouw Helix van de TU Eindhoven een literpot dioxaan kapot gevallen. De medewerker die de fles vervoerde kreeg de gevaarlijke en schadelijke stof over zich heen. De gang waar het incident plaats vond, wordt tot morgenochtend dicht gehouden om te luchten.

De man kreeg de stof onder meer in zijn ogen. Collega’s wisten hem binnen een minuut onder de nooddouche te zetten en zijn ogen te spoelen. Zijn zicht leek na het spoelen te functioneren; ter controle is hij naar de huisarts gegaan. De brandweer was ter plaatse.

Omdat het incident met het vluchtige dioxaan in een gang gebeurde, is de gang met alle aanliggende kamers ontruimd. De stof is daarna opgeruimd en de geraakte vloerbedekking is verwijderd. Bij nametingen bleek dat er nog een kleine concentratie in de lucht hing, waarop is besloten de gang tot morgenochtend te luchten.

Bron: Technische Universiteit Eindhoven


Redactionele Foto's
Foto van Medewerker TU Eindhoven krijgt gevaarlijke en schadelijke stof stof over zich heen #213331 Foto van Medewerker TU Eindhoven krijgt gevaarlijke en schadelijke stof stof over zich heen #213332 Foto van Medewerker TU Eindhoven krijgt gevaarlijke en schadelijke stof stof over zich heen #213333 Foto van Medewerker TU Eindhoven krijgt gevaarlijke en schadelijke stof stof over zich heen #213334

Foto's: Arno van der LindenFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_19721, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook