Tientallen vrachtwagens in beslag genomen bij mesttransporteur W. Daas

Geplaatst op 13-03-2018 om 16:10
WINTELRE - De politie heeft dinsdagmorgen samen met enkele ketenpartner opnieuw een inval gedaan bij transportbedrijf W.Daas in Wintelre. Het zou opnieuw gaan om een onderzoek naar mestfraude. In november 2016 viel de politie het bedrijf aan de Groenstraat ook al eens binnen.

Het bedrijf zou eerder al een torenhoge boete opgelegd. Omroep Brabant meldde toen op basis van meerdere bronnen dat het om een bestuurlijke boete van maar liefst tien miljoen euro ging. Het bedrijf werd ervan verdacht te hebben gesjoemeld met papieren van mesttransporten.

Bij de actie van dinsdag waren behalve de politie ook de douane, belastingdienst en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) betrokken. Bij het bedrijf en elders in het land zijn maar liefst 35 vrachtwagens van de ondernemer in beslag genomen. Ook op vijf personenauto's werd beslag gelegd. Het bedrijf wordt niet langer alleen verdacht van mestfraude. Ook grootschalige overtreding van de arbeidstijdenwet, gesjoemel met rode landbouwdiesel en de overbelading van vrachtwagens worden onderzocht.


Redactionele Foto's
Foto van Tientallen vrachtwagens in beslag genomen bij mesttransporteur W. Daas #214933 Foto van Tientallen vrachtwagens in beslag genomen bij mesttransporteur W. Daas #214934 Foto van Tientallen vrachtwagens in beslag genomen bij mesttransporteur W. Daas #214935 Foto van Tientallen vrachtwagens in beslag genomen bij mesttransporteur W. Daas #214936 Foto van Tientallen vrachtwagens in beslag genomen bij mesttransporteur W. Daas #214937 Foto van Tientallen vrachtwagens in beslag genomen bij mesttransporteur W. Daas #214938 Foto van Tientallen vrachtwagens in beslag genomen bij mesttransporteur W. Daas #214939 Foto van Tientallen vrachtwagens in beslag genomen bij mesttransporteur W. Daas #214940

Foto's: Berry van GaalFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_19998, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook