195 kilo hennep gevonden en 3 verdachten aangehouden bij hennepdrogerij in Noordhoek

Geplaatst op 11-04-2018 om 11:01
NOORDHOEK – Dinsdagavond zijn drie mannen aangehouden op de Vlietweg in Noordhoek nadat in een loods een hennepdrogerij is gevonden. Omstreeks 19.30 uur wordt door een bewoner van het dorp Noordhoek bij de politie gemeld dat er een onbekende man door enkele tuinen aan de Weeldijk loopt. Agenten stellen een onderzoek in en ontdekken op de Noordhoeksedijk een kletsnatte man zonder schoenen aan. Deze vertelt dat hij met een vuurwapen is bedreigd door twee mannen in een loods aan de Vlietweg.

De 43-jarige Rotterdammer wordt door de agenten meegenomen naar de loods. Op het moment dat zij het erf op rijden rent een andere man weg richting de weilanden. Na een korte achtervolging wordt hij gewond uit de struiken gevist. Vermoedelijk is hij geblesseerd tijdens een sprong over een sloot. De 37-jarige man uit Rotterdam is aangehouden op verdenking van bedreiging en overtreding van de Wet wapens en munitie en voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens zijn fouillering wordt in een heuptasje enkele vuurwapenpatronen gevonden.

Intussen zijn meerdere politie-eenheden op pad gestuurd om assistentie te verlenen. Tijdens de inspectie van de loods slaat opnieuw een man op de vlucht. Hij denkt te kunnen ontsnappen door in een sloot te springen. Geen gelukkige keuze, want hij zakt onmiddellijk tot zijn middel weg in de modder en komt dus niet ver. Ook deze 29-jarige man uit Dordrecht is aangehouden op verdenking van bedreiging.

In de loods zijn aparte ruimten gebouwd die gebruikt worden voor de opslag van gedroogde hennep. Ook is er een hennepdrogerij in onder gebracht. In totaal is er grofweg 195 kilo henneptoppen in sealbags in beslag genomen. Omdat er mogelijk ergens een vuurwapen ligt op het terrein, is een politiehond ingezet die gespecialiseerd is in het opsporen van wapens. Het vuurwapen is uiteindelijk gevonden. Verder is nog een gestolen auto in beslag genomen en een ‘jammer’. Een ‘jammer is een stoorzender die mobiel telefoon- (waaronder de portofoons van de politie) en internetverkeer plaatselijk onmogelijk maakt. Sommige ‘jammers’ verstoren GPS-signalen, zodat mensen en goederen niet te traceren zijn. Het is bij de politie bekend dat deze apparaten door criminelen gebruikt worden om criminele activiteiten voor te bereiden, uit te voeren of te verhullen.

De recherche is een onderzoek gestart. Alle drie de mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de hennepdrogerij. Het lijkt er op dat nog meer personen betrokken zijn bij deze zaak. Op het moment dat de eerste politie-eenheid bij de loods aan komt rijden, vertrekken er twee auto’s met daarin diverse passagiers. Het gaat om een donkere personenauto model station en een zilverkleurige Volkswagen Golf. Deze reden weg richting de Noordhoeksedijk en zijn niet meer aangetroffen. De drie aangehouden mannen zitten nog vast voor verhoor en nader onderzoek. Vandaag heeft de huurder van de loods, een 36-jarige man uit Vlaardingen, zich gemeld bij het bureau in Vlaardingen.

De politie is op zoek naar mensen die dinsdagavond 10 april jl. voor en na 19.30 uur iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Vlietweg. Ook vraagt zij te reageren als u denkt te weten wie in de twee bovengenoemde auto’s hebben gezeten. U kunt reageren via 0900 8844.


Redactionele Foto's
Foto van 195 kilo hennep gevonden en 3 verdachten aangehouden bij hennepdrogerij in Noordhoek #216085 Foto van 195 kilo hennep gevonden en 3 verdachten aangehouden bij hennepdrogerij in Noordhoek #216086 Foto van 195 kilo hennep gevonden en 3 verdachten aangehouden bij hennepdrogerij in Noordhoek #216087 Foto van 195 kilo hennep gevonden en 3 verdachten aangehouden bij hennepdrogerij in Noordhoek #216088 Foto van 195 kilo hennep gevonden en 3 verdachten aangehouden bij hennepdrogerij in Noordhoek #216092 Foto van 195 kilo hennep gevonden en 3 verdachten aangehouden bij hennepdrogerij in Noordhoek #216093 Foto van 195 kilo hennep gevonden en 3 verdachten aangehouden bij hennepdrogerij in Noordhoek #216094 Foto van 195 kilo hennep gevonden en 3 verdachten aangehouden bij hennepdrogerij in Noordhoek #216095

Foto's: Marco Verhage & Christian TraetsFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_20211, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook