Brandweer redt eendenfamilie van balkon in Geldrop

Geplaatst op 08-05-2018 om 15:15
GELDROP - Op een balkon aan de Donjon in Geldrop heeft de brandweer dinsdagmiddag een reddingsactie uitgevoerd om een moedereend en haar zeven kuikentjes te redden. De moedereend had een mooi uitzicht gezocht om te kunnen broeden, ze had een plekje op 3 hoog in de struiken uitgezocht.

Zo kon ze behalve het broeden ook genieten van de skyline van Geldrop. Toen gisteren de eieren uitkwamen keken de bewoners raar op toen ze de familie over het balkon heen zagen paraderen. Na dit gebeuren even aangezien te hebben kwam er toch een probleem naar boven, morgen zouden de bewoners op vakantie gaan. Natuurlijk konden de bewoners de familie hier niet achter laten.

In eerste instantie werd de dierenambulance gebeld. Deze gaven aan hier niets aan te kunnen doen, hierop besloten de bewoners de brandweer in te schakelen. De brandweermannen gingen gewapend met een paar handschoenen en een grote doos naar boven om de reddingsactie op te starten.

Binnen 5 minuten waren zowel de moedereend als haar kinderen gevangen door de brandweer. De brandweer heeft daarna de eendjes in de gracht om het pand heen vrij gelaten. Dit onder toeziend oog van de bewoners en meerdere mensen die het voorval zagen. De eendenfamilie kwaakte nog even om de brandweer te bedanken, hierna zijn ze snel weg gezwommen.


Redactionele Foto's
Foto van Brandweer redt eendenfamilie van balkon in Geldrop #217629 Foto van Brandweer redt eendenfamilie van balkon in Geldrop #217630 Foto van Brandweer redt eendenfamilie van balkon in Geldrop #217631 Foto van Brandweer redt eendenfamilie van balkon in Geldrop #217632 Foto van Brandweer redt eendenfamilie van balkon in Geldrop #217633 Foto van Brandweer redt eendenfamilie van balkon in Geldrop #217634

Foto's: Dave HendriksFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_20464, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook