Agent lost schot bij aanhouding verdachte na achtervolging in Eindhoven

Geplaatst op 04-06-2018 om 17:55
EINDHOVEN - Een politieman heeft maandagmorgen een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een 22-jarige Eindhovenaar op de Tilburgseweg. Later op de ochtend werden in de omgeving twee vuurwapens gevonden door een speurhond. De verdachte heeft die vermoedelijk weggegooid vlak voor zijn aanhouding.

Conflict
Wat eerder op de ochtend meldde zich een man bij de politie. Hij zou kort daarvoor na een conflict door de 22-jarige Eindhovenaar met een vuurwapen zijn bedreigd. De politie besloot daarop uit te kijken naar de verdachte. Enige tijd later zagen agenten hem rijden in een auto.

Waarschuwingsschot
De verdachte negeerde het stopteken dat hij kreeg en ging er met hoge snelheid vandoor. Daarop ontstond een korte achtervolging die eindigde op de Tilburgseweg toen de verdachte zich vast reed in de bosjes. Hij ging er nog te voet vandoor, maar de politiemensen wisten hem te achterhalen, maar zagen zich genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Daarna kon de aanhouding zonder verdere problemen plaatsvinden.

Speurhond
Bij de verdachte werd op dat moment geen vuurwapen aangetroffen, maar de politie vermoedde dat hij dat tijdens de achtervolging had weg gegooid. Daarop werd een speurhond van de politie ingezet en deze vond al snel twee vuurwapens in de omgeving van de aanhouding. Die zijn in beslag genomen en de verdachte is in de cel gezet voor verder onderzoek.


Redactionele Foto's
Foto van Agent lost schot bij aanhouding verdachte na achtervolging in Eindhoven #218739 Foto van Agent lost schot bij aanhouding verdachte na achtervolging in Eindhoven #218740 Foto van Agent lost schot bij aanhouding verdachte na achtervolging in Eindhoven #218741 Foto van Agent lost schot bij aanhouding verdachte na achtervolging in Eindhoven #218742 Foto van Agent lost schot bij aanhouding verdachte na achtervolging in Eindhoven #218743 Foto van Agent lost schot bij aanhouding verdachte na achtervolging in Eindhoven #218744 Foto van Agent lost schot bij aanhouding verdachte na achtervolging in Eindhoven #218745 Foto van Agent lost schot bij aanhouding verdachte na achtervolging in Eindhoven #218746

Foto's: Sem van RijsselFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_20666, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook