Helmonder (30) aangehouden voor zeer gewelddadige overval op hoogbejaarde vrouw (91) in Best

Geplaatst op 05-06-2018 om 16:33
BEST - In de nacht van dinsdag 3 op woensdag 4 oktober 2017 werd een toen 91-jarige vrouw in haar woning aan de Molenkampseweg in haar slaap overvallen. De politie hield vandaag een 30-jarige Helmonder aan die ervan wordt verdacht een van de twee overvallers te zijn.

De vrouw werd aan het einde van die nacht in haar slaap verrast. Een overvaller dwong haar vrij ruw om met hem naar beneden te gaan. Hij bond de vrouw vast op een stoel en ging op zoek naar buit. Als de vrouw probeerde om hulp te roepen, duwde de overvaller haar ruw de mond dicht.

Volgens een verklaring van het slachtoffer had de verdachte op enig moment kennelijk de indruk dat zij het bewustzijn was verloren, want hij ging er zonder buit vandoor. De vrouw wist zichzelf te bevrijden en kon alarm slaan. Zij raakte licht gewond en is door ambulancepersoneel behandeld.

Uit het forensisch onderzoek van de politie bleek dat bij de overval waarschijnlijk een tweede persoon betrokken is geweest, die het slachtoffer niet heeft gezien. Tijdens dat onderzoek werd ook DNA-sporenmateriaal veilig gesteld dat mogelijk van één van de daders is. Dit is voor analyse naar het NFI gezonden. De tweede overvaller is nog voortvluchtig en de politie doet nog nader onderzoek naar zijn identiteit.

Heeft u informatie die de politie kan helpen de tweede overvaller te pakken? Bel 0900-8844 en vraag naar de districtsrecherche in Eindhoven. Anoniem uw informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.


Redactionele Foto's
Foto van Helmonder (30) aangehouden voor zeer gewelddadige overval op hoogbejaarde vrouw (91) in Best #218834 Foto van Helmonder (30) aangehouden voor zeer gewelddadige overval op hoogbejaarde vrouw (91) in Best #218835 Foto van Helmonder (30) aangehouden voor zeer gewelddadige overval op hoogbejaarde vrouw (91) in Best #218836 Foto van Helmonder (30) aangehouden voor zeer gewelddadige overval op hoogbejaarde vrouw (91) in Best #218837

Foto's: Berry van GaalFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_20677, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook