Kinderdagverblijf Eindhoven ontruimd vanwege rookontwikkeling

Geplaatst op 03-08-2018 om 12:25
EINDHOVEN - De brandweer kreeg vrijdagmorgen rond 10.45 uur een melding van een automatische brandmelder van Spilcentrum het Karregat in Eindhoven. Vanwege vakantie was de school gesloten, alleen een kinderdagverblijf was wel open. Bij het afgaan van de brandmelder reageerden de medewerksters kordaat door meteen met alle kinderen naar buiten te gaan en het pand te ontruimen.

Bij aankomst van de brandweer was iedereen dan ook al buiten het gebouw. De brandweer las de brandmelder uit en constateerde dat de aangegeven ruimte onder de rook stond. Inmiddels was ook de sprinkler geactiveerd en begonnen met blussen.

Met ademlucht werd een verkenning uitgevoerd. In de keuken troffen brandweerlieden een pan met eieren op het fornuis. Deze werd verwijderd van de kookplaat en het gas uitgedraaid. Hierna werd de rook met een grote ventilator weggeblazen uit het gebouw.

De sprinklerinstallatie werd door een opgeroepen beveiligingsbedrijf uitgeschakeld. Het pand had lichte rookschade maar wel flinke waterschade door de geactiveerde sprinklerinstallatie. Hiervoor werd Salvage opgeroepen. Omdat de brandweermannen met ademlucht onder de sprinklerinstallatie hadden gelopen werden zij buiten nog afgespoten om de minimale kans op een legionellabesmetting de kop in te drukken.


Redactionele Foto's
Foto van Kinderdagverblijf Eindhoven ontruimd vanwege rookontwikkeling #221673 Foto van Kinderdagverblijf Eindhoven ontruimd vanwege rookontwikkeling #221674 Foto van Kinderdagverblijf Eindhoven ontruimd vanwege rookontwikkeling #221675 Foto van Kinderdagverblijf Eindhoven ontruimd vanwege rookontwikkeling #221677 Foto van Kinderdagverblijf Eindhoven ontruimd vanwege rookontwikkeling #221678 Foto van Kinderdagverblijf Eindhoven ontruimd vanwege rookontwikkeling #221679 Foto van Kinderdagverblijf Eindhoven ontruimd vanwege rookontwikkeling #221680

Foto's: Arno van der LindenFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_21134, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook