Drie tieners stichten opnieuw brand in tuin bij Kasteel Geldrop

Geplaatst op 04-08-2018 om 23:23
GELDROP - Drie tieners zijn zaterdagmiddag aangehouden vanwege het stichten van een brand in de kasteeltuinen van Geldrop. De jongens liepen volgens een getuige met een bus deodorant te spuiten in de kasteeltuin. Hierna is er mogelijk een aansteker bij gehouden en is de bus in de bosjes gegooid. Een luide klap was het gevolg.

Een getuige zag de drie jongens toen hard wegrennen in de richting van de kasteelhoeve. Hier werden ze staande gehouden door iemand die de klap had gehoord en het vluchtgedrag wel apart vond. Doordat er een bruiloft in de tuin was kon er snel op de brand geanticipeerd worden. Met de inzet van twee brandblussers werdt de brand grotendeels geblust. De brandweer heeft de brand nog nageblust.

Twee persfotografen die gisteren ook op een brandmelding in de kasteeltuin waren gaan rijden konden een van de jongens ook aanwijzen als een vluchter bij de brand van toen. Alle drie de jongens zijn door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar mochten de ouders de jongens op komen halen nadat er een hartig woordje met ze over gesproken is. Voor de oudste twee wordt een passende straf gezocht, de jongste is pas elf jaar oud en kan daarom niet worden gestraft.


Redactionele Foto's
Foto van Drie tieners stichten opnieuw brand in tuin bij Kasteel Geldrop #221749 Foto van Drie tieners stichten opnieuw brand in tuin bij Kasteel Geldrop #221750

Foto's: Dave HendriksFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_21147, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook