Arrestatieteam pakt verdachten op van brandstichtingen en aanslagen in Oss en Leende

Geplaatst op 05-10-2018 om 17:04
BELFELD - Oss - Een zwaarbewapend arrestatieteam van de politie heeft vanmorgen op een vakantiepark in het Limburgse Belfeld twee arrestaties verricht. Het gaat om een 29-jarige man uit Arnhem en een 28-jarige Roemeen zonder vast woonadres. De aanhoudingen houden verband met een reeks van gewelddadige incidenten, voornamelijk in de regio Oss en Eindhoven.

Brandbommen in Oss
Bij de recherche liepen sinds begin dit jaar meerdere onderzoeken naar diverse brandstichtingen. In de Asterstraat in Oss werd op dinsdag 20 februari 2018 een auto in brand gestoken voor een woning. Enkele dagen later, op zaterdag 24 februari, was het hier opnieuw raak en werd bij de voordeur van de woning brand gesticht. In beide gevallen waren de bewoners aanwezig, maar vielen er gelukkig geen gewonden, ondanks dat er levensgevaarlijke, zelfgemaakte brandbommen werden gebruikt.

Link met Haarlem
In het onderzoek naar de eerste twee brandstichtingen in Oss ontdekte de recherche een verband met een aanslag in Haarlem. Daar werd zondagmorgen 25 februari van dit jaar rond 2.00 uur brand gesticht bij een woning aan de Basilicumstraat. Daarbij werd een brandbom over een schutting vanaf het Salieveld naar de woning gegooid en deze ontplofte. Ook hier waren er, net als in Oss, bewoners in de woning aanwezig en wonder boven wonder raakte ook hier niemand gewond.

Explosie bij café
Op woensdag 15 augustus 2018 werd Oss opgeschrikt door een enorme knal. Bij een café aan de Berghemseweg ging een zwaar explosief af. Ook hier raakte gelukkig niemand gewond, maar de schade was aanzienlijk. Na deze zware explosie werd op zondag 2 september in Leende een auto in brand gestoken, waarbij de woning door die brand beschadigd raakte. Op donderdag 13 september was er een poging tot brandstichting bij een woning aan de Aengelbertlaan in Oss. Op zondag 16 september bleef het niet bij een poging. Die ochtend werd het huis in brand gezet. De bewoner bleef ternauwernood ongedeerd. Twee honden overleefden de brand niet.

Arrestaties
Door informatie uit de verschillende onderzoeken aan elkaar te knopen kreeg de recherche meer zicht op de mogelijke daders. Ze werden vanmorgen door een arrestatieteam opgepakt op een vakantiepark in Belfeld, waar ze sinds enige tijd verbleven. De politie is nog op zoek naar een vierde verdachte.

Vuurwapens, geld en drugs
Bij een doorzoeking van het vakantiehuisje werden meerdere vuurwapens gevonden en een aanzienlijke hoeveelheid drugs, net als duizenden euro’s aan contanten. Een 25-jarige Roemeense vrouw die ook in de woning aanwezig was tijdens de arrestaties werd in verband met deze vondst ook aangehouden. Ook zij zit vast. In de zaak werd verder een witte Mercedes Vito aangetroffen en meegenomen voor onderzoek. Deze bus is vermoedelijk bij meerdere aanslagen gebruikt.

Verder onderzoek
De recherche benadrukt dat er nog veel onderzoek moet plaatsvinden: "Het lijkt er sterk op dat de mannen die wij hebben aangehouden slechts de uitvoerders van deze aanslagen waren. Wij gaan dan ook onverminderd door met onderzoek en nieuwe arrestaties worden zeker niet uitgesloten", zo vertelt de recherche.


Redactionele Foto's
Foto van Arrestatieteam pakt verdachten op van brandstichtingen en aanslagen in Oss en Leende #224252 Foto van Arrestatieteam pakt verdachten op van brandstichtingen en aanslagen in Oss en Leende #224253 Foto van Arrestatieteam pakt verdachten op van brandstichtingen en aanslagen in Oss en Leende #224254 Foto van Arrestatieteam pakt verdachten op van brandstichtingen en aanslagen in Oss en Leende #224255 Foto van Arrestatieteam pakt verdachten op van brandstichtingen en aanslagen in Oss en Leende #224256 Foto van Arrestatieteam pakt verdachten op van brandstichtingen en aanslagen in Oss en Leende #224257 Foto van Arrestatieteam pakt verdachten op van brandstichtingen en aanslagen in Oss en Leende #224258 Foto van Arrestatieteam pakt verdachten op van brandstichtingen en aanslagen in Oss en Leende #224259

Foto's: Gabor Heeres & Jozef BijnenFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_21562, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook