Megagroot drugslab en ondergrondse hennepkwekerij in pand Lage Zwaluwe

Geplaatst op 10-10-2018 om 20:19
LAGE ZWALUWE - In een loods en een naastgelegen woning aan de Zwingel in Lage Zwaluwe zijn woensdagmiddag een ondergrondse hennepkwekerij en een megagroot drugslab aangetroffen. Volgens een eerste grove telling is 30.000 liter aan drugsafval aangetroffen in de loods. De politie viel het pand woensdagmiddag omstreeks 14:00 uur binnen. Volgens Freek Pecht, coördinator synthetische drugs bij de politie Zeeland en Midden West Brabant, zou het gaan om een megagroot en zeer vervuild drugslab.

Ruimen duurt uren
Brandweer en specialisten zijn op dit moment in het pand bezig om een eerste onderzoek te doen. Het ruimen van het drugspand kan nog wel even duren aldus Pecht. Het ruimen van de ondergrondse hennepkwekerij is ondertussen al begonnen. Voor zover omwonenden weten te melden is er een aanhouding geweest maar dat wil de politie niet bevestigen.

Niets gemerkt
Omwonenden staan raar te kijken van de inval. De eigenaar van een naastgelegen bedrijf kent de eigenaar van het pand, het zou een dakdekker zijn. Naar eigen zeggen heeft ie niets gemerkt. "De deuren stonden soms open en je kon gewoon naar binnenkijken" aldus de man. "je verwacht niet dat er dan een groot drugslab verborgen zit".


Redactionele Foto's
Foto van Megagroot drugslab en ondergrondse hennepkwekerij in pand Lage Zwaluwe #224529 Foto van Megagroot drugslab en ondergrondse hennepkwekerij in pand Lage Zwaluwe #224530 Foto van Megagroot drugslab en ondergrondse hennepkwekerij in pand Lage Zwaluwe #224531 Foto van Megagroot drugslab en ondergrondse hennepkwekerij in pand Lage Zwaluwe #224532 Foto van Megagroot drugslab en ondergrondse hennepkwekerij in pand Lage Zwaluwe #224533 Foto van Megagroot drugslab en ondergrondse hennepkwekerij in pand Lage Zwaluwe #224534

Foto's: Marcel van DorstFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_21606, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook