Uitslaande brand bij transportbedrijf

Geplaatst op 11-12-2010 om 10:00
Rond 15.10 uur zaterdagmiddag brak brand uit in een loods van een transportbedrijf in Erp. Het bedrijf wat gelegen is aan het Hurkske in het buitengebied tussen Erp en Keldonk liep grote schade op. De brand ging gepaard met hevige rookontwikeling en omwonenden werd door middel van een SMS-Alert gevraagd om de ramen en deuren gesloten te houden.

Op het moment van het uitbreken van de brand was er niemand in de loos aanwezig. Enkele aanwezige werknemers op het terrein van het transportbedrijf sloegen alarm na het zien van vlammen in de loods. Hierop rukte de brandweer gelijk met groot materiaal uit. Bij aankomst sloegen de vlammen al uit het dak waarna snel een hoogwerker uit Veghel ter assistentie werd geroepen.

Na een half uur kon pas het sein “brand meester” worden gegeven en begonnen worden met het nablussen van de brand welke waarschijnlijk door oververhitting is ontstaan. De brandweer kon voorkomen dat een aangrenzende loods en het kantoor van het bedrijf in vlammen opging aldus brandweerofficier van dienst Jan Poels.

De politie sloot de weg af omdat de rook met mogelijke asbestdeeltje juist daaroverheen trok. Ook diverse buurtbewoners en het toegesnelde publiek werden op geruime afstand gehouden. Of er daadwerkelijk asbest vrijgekomen is bij de brand kon men zaterdagmiddag nog niet zeggen. De schade aan het bedrijf is aanzienlijk.


Redactionele Foto's
Foto van Uitslaande brand bij transportbedrijf #106528 Foto van Uitslaande brand bij transportbedrijf #106529 Foto van Uitslaande brand bij transportbedrijf #106530 Foto van Uitslaande brand bij transportbedrijf #106531 Foto van Uitslaande brand bij transportbedrijf #106532 Foto van Uitslaande brand bij transportbedrijf #106533 Foto van Uitslaande brand bij transportbedrijf #106534 Foto van Uitslaande brand bij transportbedrijf #106535

Foto's: Sander van GilsFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_3016, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook