Door politie gepepperde man spoelt zijn ogen in de Dommel

Geplaatst op 14-08-2011 om 10:56
Zondagmorgen hield de politie twee broers van 32 en 34 jaar aan ter hoogte van de Vestdijk en de Bleekstraat. De oudste van het tweetal is een Eindhovenaar, terwijl de andere in de Verenigde Arabische Emiraten verblijft. Aanleiding was rijden onder invloed van de oudste, met als bijrijder zijn jongere broer. Kort voor de aanhoudingen, rond de klok van enen zag de politie een snorfiets in plaats van op het naast gelegen fietspad over de hoofdrijbaan van de Vestdijk rijden. Bij de staandehouding van de bestuurder rees het vermoeden dat deze dronken was.

De bestuurder kon zich niet legitimeren en had ook geen rijbewijs bij zich. Een blaastest ging moeizaam omdat de snorfietser niet echt wilde meewerken. Toen de ademtest uiteindelijk aangaf dat hij onder invloed was, werd hij aangehouden. Zijn jongere broer probeerde de aanhouding te beletten en probeerde het werken van de agenten onmogelijk te maken. Daarop werd besloten ook hem aan te houden. Hij sloeg vervolgens wild om zich heen en zag kans te ontsnappen.

Ter hoogte van het bruggetje over de Dommel weigerde hij te blijven staan nadat hij verschillende malen was aangeroepen. Daarop werd hij gepepperd teneinde het verzet te breken. Desondanks zag hij kans over de reling van het bruggetje te springen en belandde hij in de Dommel. Zo nu en dan zwom of stond hij in de Dommel en weigerde hij hieruit te komen. Veiligheidshalve werden daarop duikers van de brandweer en een ambulance ingezet.

Uiteindelijk werd hij door een brandweerman met een nat pak op het droge getrokken. Na controle in het ziekenhuis werd hij rond 2.45 uur meegenomen naar het politiebureau. Bij de vaststelling van zijn identiteit, bleek de man nog een vrijheidsstraf tegoed te hebben van 25 dagen of moet hij een boetebedrag van 4.000 euro betalen. Het rijbewijs van zijn broer werd ingevorderd, want een ademanalyse gaf een promillage van 1,7 aan. Een agent liep bij de aanhouding letsel op aan rug en handen en heeft daar aangifte van gedaan.


Redactionele Foto's
Foto van Door politie gepepperde man spoelt zijn ogen in de Dommel #111370 Foto van Door politie gepepperde man spoelt zijn ogen in de Dommel #111371 Foto van Door politie gepepperde man spoelt zijn ogen in de Dommel #111372 Foto van Door politie gepepperde man spoelt zijn ogen in de Dommel #111373

Foto's: Hans van HamersveldFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_3885, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook