Brandweer in actie voor omgewaaide bomen

Geplaatst op 23-08-2011 om 05:16
Maandagnacht rond 3.30 uur werd de Boxtelse brandweer gealarmeerd voor een boom over de rijbaan aan de Eindhovenseweg. Een burger welke over de Eindhovenseweg reed komende vanaf de rotonde De Goor in de richting van Boxtel stuitte op een boom welke de gehele rijbaan versperde en waarschuwde de brandweer. De boom was op ongeveer 4 meter hoogte afgeknapt en werd door de brandweer in kleine stukken gezaagd. Tientallen minuten later was de rijbaan weer begaanbaar en keerde de uitgerukte eenheid terug naar de kazerne.

Toen de brandweer nog maar kort terug was op de kazerne kwam er nog een melding binnen van een omgewaaide boom. Op het verlengde van de Eindhovenseweg vlak voordat deze overgaat in de Oude Rijksweg was op precies dezelfde manier een boom op de rijbaan komen te liggen. Tevens blokkeerde hij het fietspad welke langs de rijbaan ligt. Nadat ook hier de brandweer de boom kort heeft gemaakt keerde men voorgoed terug naar de kazerne. Het en der in de gemeente Boxtel waren takken uit diverse bomen gewaaid welke grotendeels door passerende automobilisten in de berm werden gegooid.

Het K.N.M.I. had voorafgaand aan de nacht een weeralarm afgekondigd. Echter in Brabant bleek dit reuze mee te vallen. In Limburg zorgde het in tegendeel wel voor grote problemen. Hier viel door het slechte weer het communicatienetwerk C2000 van de hulpdiensten uit. Hier werden vanaf dat moment alle posten opgetrommeld om de diverse kazernes te bemannen om toch in actie te kunnen komen in geval van nood.


Redactionele Foto's
Foto van Brandweer in actie voor omgewaaide bomen #111613 Foto van Brandweer in actie voor omgewaaide bomen #111614 Foto van Brandweer in actie voor omgewaaide bomen #111615 Foto van Brandweer in actie voor omgewaaide bomen #111616 Foto van Brandweer in actie voor omgewaaide bomen #111617 Foto van Brandweer in actie voor omgewaaide bomen #111618 Foto van Brandweer in actie voor omgewaaide bomen #111619 Foto van Brandweer in actie voor omgewaaide bomen #111620

Foto's: Sander van GilsFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_3926, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook