Valse bommelding bij Regiobank

Geplaatst op 20-02-2013 om 14:24
De hulpdiensten hebben woensdag de handen vol gehad vanwege na een telefonische bommelding bij een bank in Rijen. Het bankgebouw en de directe omgeving werd direct ontruimd. Na controle bleek dat het om een valse melding ging. Woensdagmorgen omstreeks 10.45 uur kwam bij de RegioBank aan de Stationsstraat in Rijen een telefoontje binnen van iemand die zei dat er een bom zou afgaan. De bankmedewerkers brachten de enige aanwezige klant en zichzelf meteen in veiligheid door het pand te verlaten.

De politie nam de melding direct serieus en besloot ook de omgeving in een straal van 100 meter te ontruimen en af te zetten. De hulpdiensten werkten samen in een zogenaamde Grip-1. Dit is een Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure waarbij brandweer, politie, GHOR en de gemeente samen werkten om het incident onder controle te krijgen en stand-by te zijn in geval van calamiteiten. Burgemeester Boelhouwer van de gemeente Gilze en Rijen stelde zich persoonlijk op de hoogte van de situatie.

Na een wachttijd van een uur gingen explosievenverkenners van de politie het gebouw binnen. Het gebouw werd door de bomverkenners doorzocht op de mogelijke aanwezigheid van explosieven. Deze speciaal opgeleide agenten verzorgen een voorverkenning voor de Explosieven Opruimingsdienst van Defensie. Er werd niets aangetroffen. Op basis van het onderzoek en een veiligheidsanalyse besloot de politie het bankgebouw rond 13.00 uur weer vrij te geven.

Rechercheurs startten meteen al bij een melding een onderzoek naar de verantwoordelijke melder. Het incident zorgde voor de nodige onrust in de Stationsstraat. Los van de kosten van de hulpdiensten was er ook sprake van economische schade voor ondernemers. Een aantal winkels moest immers noodgedwongen twee uren haar deuren sluiten.


Redactionele Foto's
Foto van Valse bommelding bij Regiobank #127625 Foto van Valse bommelding bij Regiobank #127626 Foto van Valse bommelding bij Regiobank #127627 Foto van Valse bommelding bij Regiobank #127628

Foto's: Jack BrekelmansFoto's via Twitter

Er zijn (nog) geen twitterfoto's gevonden voor dit bericht.

Stuur nu je foto in voor dit bericht via Twitter! Reageer op de tweet van dit nieuwsbericht of vermeld de hashtag #b112_6601, onze website zal jouw foto binnen enkele momenten hier laten zien!Reacties

Er zijn nog geen reacties gevonden.

Reageer via Twitter of Reageer via Facebook