ROSMALEN – De sluiting van de kermis in Rosmalen ging woensdagavond weer gepaard met opstootjes. Op de Dorpstraat, in de buurt van het kermisterrein, gooiden jongeren met vuurwerk en beledigden ze agenten.

De kermis in Rosmalen sloot woensdagavond om tien uur. De politie was in groten getale aanwezig vanwege de onrust op maandag- en dinsdagavond. Na het sluiten van de kermis trekken veel jongeren naar de Dorpstraat, waar kroegen zitten. Jongeren gingen daar maandag en dinsdagavond met elkaar op de vuist en daagden de politie uit. Acht jongeren werden toen gearresteerd.

Agenten zeiden woensdagavond tegen groepjes jongeren dat ze naar huis moesten gaan. Aan die oproep werd door een aantal van hen geen gehoor gegeven. De politie heeft twee mensen aangehouden De ene voor belediging van een agent en de andere voor het niet voldoen aan bevel of vordering. Er werd ook vuurwerk afgestoken, maar voor zover bekend werd dat niet gegooid naar agenten. Rond elf uur dreef de politie een grote groep jongeren uiteen en werd het weer rustig.