DEN BOSCH – Op de oude personeelsparkeerplaats van het Jeroen Bosch Ziekenhuis aan de Deutersestraat in Den Bosch is donderdagmiddag een grote politiecontrole gehouden. Ook de belastingdienst was betrokken bij de actie. Er zijn 24 voertuigen in beslag genomen en 52 boetes uitgedeeld. In totaal is er voor iets meer dan 90.000 euro geïnd.

In de omgeving van het Jeroen Bosch Ziekenhuis stonden scanauto’s die kentekens opnamen en sommige auto’s aan de kant haalden. Deze voertuigen werden op de parkeerplaats gecontroleerd. Onder ander het verkeer op de Randweg en de Vlijmenseweg werd door scanauto`s gecontroleerd op onder andere openstaande belastingschulden.

De controle duurder van donderdagmiddag 14:00 uur tot ongeveer 21:00 uur. De politie en belastingdienst hadden hun handen vol aan automobilisten die de fout in gingen. Gedurende enige tijd werden er geen nieuwe voertuigen meer naar de controle plaats gebracht, omdat men te weinig capaciteit had.

De meest bijzonder boete was die van een vervoerder die 48 geiten zonder oorlabel in een bestelwagen had. De NVWA heeft de man beboet.