BEEK EN DONK – Dinsdag 4 december zat een 89 jarige bewoonster van een woning op de Pater Becanusstraat in Beek en Donk  op de bank in haar woonkamer. Terwijl ze hier zat, ging de voordeur open en kwam er een vrouw de woning binnen gelopen.

De bewoonster sprak de vrouw meteen aan om te vragen wat zij in haar huis kwam doen. Hierop maakte de ongewenste bezoekster zich bekend als Netty. Daarbij zei ze: ‘Ken je me dan niet meer?! Ik ben hier al vaker geweest’. Vervolgens gaf ze de vrouw wat complimenten over de woning en liep ze door naar de slaapkamer. Daar pakte ze een gouden armband, gouden ketting en een gouden tientje waarna ze via de voordeur snel naar buiten rende.

De 89 jarige bewoonster was boos en pikte dit niet. Ze liep met haar rollator achter de vrouw aan en wist voor haar woning een auto te laten stoppen. Ze informeerde de bestuurster over wat er gebeurd was waarop de automobiliste de achtervolging inzette. Jammer genoeg heeft de bestuurster de dievegge niet meer gezien. Wel zag ze een donkere auto er hard vandoor gaan. De politie zou graag met deze automobiliste willen spreken.

De politie is op zoek naar een vrouw  met een Oostblok accent, blank uiterlijk, blond haar en rond de 45 jaar oud. Via Facebook roept de politie getuigen op zich te melden.