SON – Een man is zondagavond rond 01:30 uur gewond geraakt toen hij met zijn vrachtwagen afslag miste en in volle vaart rechtdoor op de rimob botste. De vrachtwagen reed op de A50, in plaats van de afslag bij Ekkersrijt te nemen of recht door te rijden knalde de vrachtwagen precies tussen de snelweg en de afrit op de Rimob

De cabine van de vrachtwagen klapte hierbij voorover waardoor de bestuurder gewond raakte. Meerdere ambulances, brandweer en een traumaheli werden opgeroepen. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis in Tilburg gebracht. Volgens de hulpdiensten mag de man van geluk spreken dat de trailer leeg was, en de cabine niet heeft “verpletterd”

De schade is volgens Rijkswaterstaat enorm. De rimob (RIMpelbuisOBstakelbeveiliger) raakte zwaar beschadigd. Het ding zit normaal met een fundering van beton verankerd in de grond. De fundering was afgebroken en een blok beton kwam 15 meter verderop terecht.

Ook de vangrail achter de rimob en verschillende verkeersborden werden uit de grond gereden. Nadat de truck is weg gesleept moet de hele fundering worden uitgegraven. Vervolgens moet er een nieuwe geplaatst worden met hierop een nieuwe rimob. De vangrail daar achter moet opnieuw worden neer gezet en verkeersborden moeten terug geplaatst worden. Rijkswaterstaat denkt tot zeker 10:00 uur maandag ochtend bezig te zijn. De afrit naar Ekkersrijt zal hierdoor waarschijnlijk afgesloten blijven tot de reparatie klaar is.