EINDHOVEN -p- In het centrum van Eindhoven werd zaterdagochtend 23 maart een agent mishandeld toen hij een persoon in een geparkeerde auto aansprak.

Agenten spraken zaterdagochtend rond 1.30 uur een 22-jarige Eindhovenaar aan die in een auto zat op een invalidenparkeerplaats aan de Eindhovense Oude Stadsgracht. Bij controle van de invalidenparkeerkaart bleek deze niet van de man te zijn en werd de kaart ingenomen door de agenten op verdenking van vals gebruik. Er ontstond een woordenwisseling en een broer van de verdachte verscheen ook bij de auto. De man die in de auto zat was uitgestapt.

Er ontstond een dreigende situatie waarbij de agenten geduwd werden. Eén van hen viel tijdens de schermutseling op de grond en verloor even zijn bewustzijn. Toen hij weer overeind kwam heeft hij samen met zijn collega, onder hevig verzet, de twee Eindhovenaren van 17 en 22 jaar aan proberen te houden. Hierbij hebben zij de wapenstok gebruikt. Tijdens de worsteling liep één van de verdachten een armbreuk op. Agenten die te hulp schoten, hielden het tweetal uiteindelijk aan. De agent die op de grond viel, liep een hersenschudding en een verwonding aan zijn knie op.

De verdachten zijn in de afgelopen dagen verhoord. Ze zijn beiden dinsdagmiddag 26 maart in de loop van de dag vrijgelaten. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt dat doorgestuurd wordt naar het Openbaar Ministerie voor verdere behandeling.