EINDHOVEN – Eindhoven Airport annuleert zondagmiddag en -avond alle vertrekkende vluchten. Volgens een woordvoerder van de luchthaven is de oorzaak de mist die er nu hangt.

De problemen op de luchthaven begonnen rond het middaguur. Vanaf dat moment werden er al diverse vluchten geannuleerd. Volgens de woordvoerder ligt het in de lijn der verwachting dat alle vluchten geannuleerd gaan worden.

De situatie op het vliegveld is behoorlijk chaotisch. Mensen proberen de vluchten om te boeken, maar dat gaat alleen online.

Inmiddel is de toegang naar  het vliegveld door de Koninklijke Marechaussee afgesloten en word iedereen terug gestuurd. Dit wordt gedaan om de chaos niet groter te laten worden.

Alle vluchten tot 23:00 uur zijn geannuleerd. De vertrekhal loopt sinds 16:00 uur langzaam leeg met teleurgestelde reizigers. Mensen worden via de buitendeur naar hun bagage in de bagagehal geleid om deze weer te kunnen op te halen. Veel mensen klagen over de gebrekkige communicatie op het vliegveld en willen het vliegveld niet verlaten. Voor diegene die niet in de buurt wonen wordt oa geen vervangend vervoer en of verblijf geregeld.