OSS – Donderdagavond is de Ossenaar Arie den Dekker op het dak geklommen van zijn afgebrande boerderij aan de Aengelbertlaan.

Rond 19:00 uur heeft hij eerst een stapel pallets langs de boerderij in brand gestoken en daarna is hij op het dak geklommen. De toegesnelde brandweer wist de stapel pallets snel te blussen.

Na anderhalf uur is hij zelf naar beneden geklommen en is hij aangehouden door de aanwezige politie. De agenten hebben de man meegenomen naar het cellencomplex in Den Bosch. Na het afbranden van zijn boerderij, heeft de burgemeester hem een gebiedsverbod gegeven voor zijn woonplaats Oss. Er zou iemand een prijs op zijn hoofd hebben gezet.

De 52 jarige Ossenaar heeft ondervonden dat de dreiging reƫel is. Op 16 september van dit jaar werd er een aanslag op hem gepleegd door een brandbom bij hem naar binnen te gooien. Hij heeft kunnen ontsnappen aan de vuurzee, maar de honden van Arie konden niet gered worden. De politie heeft hem destijds verteld dat men vreesde voor zijn leven. De burgemeester heeft daarop een gebiedsverbod voor hem uitgeschreven, omdat het niet veilig voor hem zou zijn. Arie zit nu nog steeds op een onderduikadres.