BERGEN OP ZOOM – Een arrestatieteam is tot twee keer toe in actie gekomen in Bergen op Zoom. Zaterdag aan het eind van de middag werd een woning binnengevallen. Rond 20.00 uur kwam het team opnieuw in actie. Nu worden de daken rondom het complex doorzocht.

Rond 14.00 uur kreeg de politie een melding binnen dat iemand bedreigd zou zijn met een vuurwapen op het Zonneplein in Bergen op Zoom.  Rond 18.00 uur is een arrestatieteam een appartement aan diezelfde straat binnengevallen. Daarbij werd niemand in de woning aangetroffen en werd ook geen wapen gevonden.

De politie was enige tijd weg uit de omgeving. Rond 19.15 uur waren ze echter met meerdere voertuigen terug aanwezig in de straat. Agenten dragen kogelvrije vesten en ook een politiehond is aanwezig. Daarnaast is inmiddels opnieuw arrestatieteam gearriveerd en ook de politiehelikopter is onderweg.

Een vrouw die de straat in wilde, werd door agenten tegengehouden. Zij geeft aan dat de politie vertelde dat ze nog op zoek zijn naar een dader. Deze zou zich mogelijk op de daken in de buurt van het appartement bevinden.

Bij diezelfde daken zijn inmiddels ook zaklampen te zien. Ook het arrestatieteam is verschillende woningen binnengegaan, vermoedelijk om op de daken te kunnen zoeken. De politiehelikopter zal daarbij ondersteuning gaan verlenen.

Omstanders worden op afstand gehouden door de massaal aanwezige politie. Een zestal politiewagens is in de straat aanwezig.