SCHIJNDEL – Bij een brand in Schijndel is in de nacht van zaterdag op zondag rond de klok van vijf voor twee een auto onder een carport in vlammen op gegaan. Dat gebeurde bij een woning aan de Europalaan in Schijndel. Onder de carport welke vast zit aan de woning en aan de Boogschutter grenst werd rond vijf voor twee in de nacht de autobrand opgemerkt. Zowel de brandweer van Schijndel als de brandweer van Sint Oedenrode werden opgeroepen voor de brand.

Bij aankomst stond een van de twee auto`s die onder de carport geparkeerd stond aan de voorzijde in brand. De brandweer wist de brand snel te blussen, maar kon niet voorkomen dat de auto bij de brand verloren ging. Ook de carport en een schutting raakte bij de brand beschadigd. Door dat de brand snel werd opgemerkt is een vele grotere brand met grote schade voorkomen. De bewoners waren op het moment dat de brand uitbrak niet thuis.

Politie en brandweer gaan er van uit dat de brand is aangestoken. De politie heeft de omgeving voor de carport afgezet met politielint en de forensisch opsporing van de politie zal in de loop van de dag ter plaatse sporenonderzoek doen.

Tijdens de bluswerkzaamheden werd de straat aan beide kanten afgesloten. De politie was na de brand met diverse eenheden ter plaatse. Na de brand liepen bij familieleden de emoties hoog op. De politie heeft de brand in onderzoek.

Na de brand werd door de politie een burgernetbericht verstuurd: