DEN BOSCH  – Op de rotonde De Haarendonkweg – Sint Teunislaan in Den Bosch heeft in de nacht van zondag op maandag een ernstig ongeval plaats gevonden, waarbij een persoon ernstig gewond is geraakt.

Een auto met daarin twee personen, raakte op de rotonde De Harendonkweg met de Sint Teunislaan van de weg en kwam op zijn kop in het gras langs de weg tot stilstand. Vermoedelijk heeft het voertuig met zeer hoge snelheid gereden en is de bestuurder van het voertuig ter hoogte van de rotonde de macht over het stuur verloren. Het voertuig is vervolgens recht over de rotonde gereden, ramde een verkeerspaal en kwam uiteindelijk op zijn kop net langs een boom tot stilstand.

In het voertuig zaten twee mannen. De bijrijder van de auto raakte bij het ongeval volgens de politie ernstig gewond, en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto werd ter plaatse door een medewerkers van de ambulancedienst nagekeken, maar bleek slechts lichte verwondingen te hebben. Nadat de bestuurder door ambulance medewerkers was nagekeken, werd hij door de politie geboeid en overgebracht naar het politiebureau. Volgens een politieagent ter plaatse, waren er sterke aanwijzingen dat de man mogelijk onder invloed van alcohol van drugs achter het stuur zat. Bij de man zal bloed worden afgenomen en gecontroleerd worden op alcohol en drugs. Naast het voertuig lag in het gras een lege bierfles, welke vermoedelijk uit de auto kwam.

Na het ongeval werd de rotonde gedeeltelijk afgesloten voor sporen onderzoek door de verkeers ongevallen analyse van de politie. Het eerste sporenbeeld van de politie wees uit dat de auto binnen op de rotonde enkele keien geraakt moet hebben, en dus recht over de rotonde heen is gegaan. Volgens de deskundige van de politie zou het voertuig hierbij met vier wielen los zijn gekomen van de weg.

Na dat de melding van het ongeval binnen was gekomen rukte brandweer, twee ambulances en diverse politie voertuigen uit naar het ongeval. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig nadat het sporen onderzoek was afgerond afgevoerd. Het voertuig raakte bij het ongeval zodanig beschadigd dat deze niet meer terug zal komen op de weg.

 

https://vimeo.com/351995443