VELDHOVEN – De loods waar donderdagavond een grote brand woedde, is door de brand geheel verwoest. De brandweer rukte gisteren met groot materieel uit naar de brand. Zes watercontainers, vier bluseenheden en twee hoogwerkers zijn uiteindelijk ingezet om de brand te bedwingen.

Volgens hoofdofficier Ton Driessen was er bij het ter plaatse komen van de eerste eenheden al sprake van een uitslaande brand. De brandweer heeft zich gericht op het voorkomen van uitbreiding naar naastgelegen percelen.

De voornaamste zorg van de brandweer was het voorkomen, dat een naastgelegen pand waar veel autobanden lagen opgeslagen ook in brand zou vliegen. Uiteindelijk is dat pand gered van de vuurzee, maar heeft het wel brand en rookschade opgelopen. Een aan de andere zijde gelegen bedrijfsverzamelgebouw liep door de brand in de loods eveneens brandschade op.

Waardoor de brand is ontstaan is nog niet bekend. De politie is bezig met een onderzoek naar de oorzaak. Bij de brand is geen asbest vrijgekomen volgens de brandweer. Rond 23:00 uur heeft de brandweer het sein brandmeester gegeven en is daarna nog vele uren bezig geweest met het nablussen.