DEN BOSCH – Aan de Derde Slagen in Den Bosch is de brandweer in de nacht van donderdag op vrijdag uitgerukt voor een autobrand. Rond tien over vijf in de nacht
kreeg de brandweer de melding van de brand. Bij aankomst bleek een geparkeerde auto aan de linker voorzijde in brand te staan. Een voorbijganger merkte de beginnende brand op en belde de hulpdiensten.

Vermoedelijk is er iets brandbaars op het linker voorwiel gelegd, waarna de auto vlam vatte. De brandweer wist doordat de brand snel ontdekt was, te voorkomen dat de auto geheel uitbrandde, desondanks liep de auto wel behoorlijke schade op.

In de buurt van de brand hingen beveiligingscamera’s. Vermoedelijk zal de politie de beelden gaan opvragen en kijken of de dader of daders daar op te zien te zijn. Een bergingsbedrijf zal worden ingeschakeld om de auto af te voeren.

Het was niet de eerste brand deze week in Den Bosch. In de nacht van woensdag op donderdag waren autobranden aan de Lingestraat, Scheldestraat  en het Thorbeckeplantsoen in Den Bosch. Net als bij de brand van afgelopen nacht, was ook daar het vermoeden van brandstichting.

De politie zond net als bij de vorige branden direct een Burgernetbericht uit, waarin de politie zocht naar getuige van de brand. Of er verband is tussen de diverse branden is niet bekend.