GEMONDE – Op de Sint Lambertusweg, ter hoogte van de Rooiakker, in het buitengebied van Gemonde vond rond 20.30 uur een eenzijdig verkeersongeval plaats waarbij een hybride voertuig kantelde toen deze tegen een boom botste. De weg was volledig verspert, brokstukken lagen over de gehele rijbaan verspreid. De brandweer moest het dak verwijderen om het slachtoffer uit zijn voertuig te kunnen bevrijden. De politie hield omstanders op afstand.

Nadat het slachtoffer was bevrijd is deze in kritieke toestand per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Een traumahelikopter werd op dat moment nog gealarmeerd, mogelijk werd middels een zogeheten ‘rendez vous’ op de route naar het ziekenhuis geland, zodat de trauma-arts onderweg kon instappen om zo de nodige assistentie te verlenen.

Waardoor de auto van de weg raakte is ons niet bekend, maar door de klap met de boom raakte deze zwaar beschadigd. Na de hulpverlening werd nog extra aandacht besteed aan het accupakket van het voertuig. Ook kwam een speciaal hulpverleningsteam van de brandweer ter plaatse. Een bergingsbedrijf heeft de zwaar beschadigde auto afgevoerd waarna de weg tussen Boxtel en Gemonde weer volledig kon worden vrijgegeven.