DEN BOSCH – Een 17 jarig meisje is zaterdagnacht zwaargewond geraakt bij een
aanrijding. Het meisje stak de Harendonkseweg over waar ze werd geschept door een donkere Volkswagen Golf, vermoedelijk een stationwagen. Getuigen ontfermden zich over het zwaargewonde meisje en zagen de automobilist met hoge snelheid er vandoor gaan in de richting van de Sint Teunislaan. Op de plaats van de aanrijding vond men een donkere spiegel van de Volkswagen.

De politie doet er alles aan om de bestuurder van de donkere Volkswagen te achterhalen. Daarvoor worden onder meer camerabeelden uit de omgeving bekeken en worden er getuigen gehoord. Ook vindt uitgebreid onderzoek plaats naar de buitenspiegel die is achtergebleven: “Zo proberen wij aan de hand van serienummers meer te weten te komen over de auto. Mogelijk kunnen we zelfs het chassisnummer achterhalen en dat zou ons dichterbij de eigenaar van de Golf kunnen brengen. Wij roepen de bestuurder met klem op om zich te melden”, zo laat een specialist van het onderzoeksteam weten.

Gezien de klap van de aanrijding moet de betrokken Volkswagen schade hebben aan de voorzijde: “Er rijdt dus mogelijk iemand rond in een donkere Volkswagen met schade en een ontbrekende buitenspiegel. Het is dus heel goed mogelijk, dat de auto ergens wordt neergezet of ter reparatie wordt aangeboden. De politie doet dan ook een beroep op bijvoorbeeld garagehouders om alert te zijn en meteen te bellen als zij een soortgelijke auto met die schade tegenkomen. Ook wanneer iemand zich komt melden bij een dealer of sloper om een nieuwe spiegel te kopen dan horen wij dat graag.”

Iedereen die meer weet wordt oproepen om te bellen met 0900-8844