EINDHOVEN  – Een felle uitslaande brand aan de Torenallee in Eindhoven heeft op nieuwjaarsnacht een voor een grote inzet gezorgd van de hulpdiensten. Door nog onbekende oorzaak brak er brand uit zoals het leek in een appartement op zes hoog. De brand leek volgens de woordvoerder van de brandweer in eerste instantie uitslaand, maar later bleek sprake van een balkonbrand.

De bewoner van het appartement was op het moment dat de brand uitbrak niet binnen in zijn woning. Deze man zou  komen zijn aangelopen terwijl de hulpdiensten bezig waren met het bestrijden van de brand en rustig naar een ambulance medewerker gelopen zijn om te melden dat het zijn appartement was.

Vanwege de hoge bebouwing werd er opgeschaald naar code “grote brand” drie tankautospuiten, een hoogwerker, officier van dienst van de brandweer, een ambulance en een grote hoeveelheid politie rukte uit om hulp te komen verlenen.

Zover bekend zijn er geen gewonden gevallen bij deze brand. Een klein gedeelte van de flat is ontruimd geweest. Vanwege de uitstroom dronken jongeren zette de politie een groot gedeelte af om het werk voor de brandweer hier zo veilig mogelijk uit te kunnen voeren. Enkele mensen met een flinke slok op begrepen het lint niet en werden door de politie aangesproken en daarna gesommeerd te vertrekken.