BEEK EN DONK – Rond 2.45 uur is er op een woning aan de Dokter Timmerslaan in Beek en Donk een overval geweest. Dit was de derde overval in korte tijd. De daders zouden de woning zijn binnen gedrongen terwijl de bewoners in bed lagen. Ze zouden er met een onbekend geldbedrag van door zijn gegaan.

Het stel werd midden in de nacht rond half drie door de overvallers verrast in hun slaap. Waarschijnlijk totaal vier daders bedreigden de slachtoffers met een vermoedelijk vuurwapen. Het viertal doorzocht de woning en dwong de bewoners tot afgifte van onder andere geld en een horloge. Daarmee gingen ze er uiteindelijk met onbekende bestemming weer vandoor. Het echtpaar liep bij de overval lichte verwondingen op, waaraan ze later door ambulancepersoneel werden behandeld.

Meteen na de overval kon de vrouw des huizes het huis uit vluchten en bij een buurtbewoner de politie alarmeren. De politie heeft samen met de ambulancemedewerkers de slachtoffers opgevangen en zijn direct een onderzoek gestart. Forensisch rechercheurs begonnen in de ochtend een sporenonderzoek. Vooralsnog ontbreekt van de daders elk spoor en de politie wil graag weten hoe en waarheen ze zijn gevlucht.

Er is op dit moment nog maar weinig over de daders bekend en de politie hoopt dan ook dat er mensen zijn die iets hebben gezien. Misschien zijn er wel buurtbewoners met bewakingscamera’s? Diegenen roept de politie op de beelden van de periode rondom het tijdstip van de overval eens aandachtig te bekijken. Als er ook maar iets op te zien is, vraagt de politie u met klem om de beelden ter beschikking van het onderzoek te stellen. Neem daarvoor contact op met de districtsrecherche in Helmond via het landelijk politienummer 0900-8844. Getuigen of mensen met informatie kunnen eventueel anoniem tippen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.