BREDA – Een bejaarde man raakte vanmiddag te water langs de Kanaaldijk in Breda. Onder het viaduct van de N285, de weg tussen Breda en Terheijden, ging het mis. Om onbekende reden reed de man langs de waterkant naar beneden en kwam in het water terecht. Fietsers die voorbij kwamen hoorde een zacht hulp-geroep en stopten. Ze kregen de man deels op het droge, en belden 112. De hulpdiensten rukten massaal uit, diverse ambulances en politie-eenheden kwamen naar de plek van het ongeval, en ook een traumahelikopter werd opgeroepen. Die laatste is uiteindelijk niet meer geland.

Omdat de agenten en het ambulancepersoneel de man niet naar boven konden krijgen, werd ook de brandweer opgeroepen. Met vereende krachten kon de man op een schepbrancard gelegd worden, en zo werd hij naar boven getild.

Daar bleek dat hij bij kennis was, maar dat hij wel een flinke hoofdwond aan zijn val overgehouden had. Hij is na behandeling door het ambulancepersoneel dan ook overgebracht naar het ziekenhuis. Een extra brandweerwagen met een lier werd opgeroepen om de scootmobiel uit het water te halen. De brandweermannen hebben de scootmobiel op het gras achtergelaten, zodat hij daar door de leverancier opgehaald kan worden.