OSS – Een voorbijganger heeft zaterdagochtend in Lith een gecrashte auto aangetroffen. Hij vond de auto kort na acht uur op de kop in een sloot langs de Weisestraat. De motor en uitlaat waren nog warm dus de auto had er vermoedelijk nog niet heel lang gelegen.

De man belde daarop met de hulpdiensten en meldde geen bestuurder te zien. De politie, brandweer en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. Een agent stapte meteen het water in om op zoek te gaan naar eventuele slachtoffers, maar vond die niet. De politieman hield er wel een natte broek aan over. De brandweer trok de auto met behulp van een zogeheten tirfor takel, een soort lier, overeind om te kijken dat er niemand onder lag. Dat bleek niet het geval.

Inmiddels had de bestuurder via zijn ouders contact weten te leggen. Die bleek na het ongeval zijn ouders in plaats van de politie te hebben gebeld en de plaats van het ongeval te hebben verlaten. Hij zou in goede gezondheid verkeren. De politie ging nog wel met de bestuurder in gesprek.