NIEUWENDIJK – Een bestuurder van een Porsche is zondagochtend met zijn voertuig met zeer hoge snelheid gecrasht op de A27 bij Nieuwendijk. Meerdere getuigen spreken van asociaal gedrag en zeer hoge snelheden. Een getuige verklaard; “ik zag de in mijn binnenspiegel een voertuig zo hard naderen dat ik snel naar rechts ben gegaan. Net voor de brug zag ik een waterspoor van links naar rechts gaan en wist dat het mis was.”

De bestuurder van de Porsche was met zijn snelle bolide in de vangrails terecht gekomen en kwam tweehonderd meter verder midden op de snelweg tot stilstand. Over de gehele lengte lagen onderdelen van het voertuig. De bestuurder stapte zonder maar één kleerscheurtje uit de wagen.

Bij navraag aan de desbetreffende bestuurder verklaard deze zelf dat hij “ruim boven de tweehonderd kilometer per uur reed’. De bestuurder is aangehouden wegen rijden onder invloed. Op het bureau wordt verder onderzocht wat hij gebruikt zou hebben. De snelweg A27 was tussen Hank en Nieuwendijk korte tijd afgesloten geweest maar is ondertussen weer vrijgegeven.