BLADEL –  Op het industrieterrein de Raambrug is donderdag een groot XTC lab ontmanteld. Volgens een woordvoerder van de politie is dit een van de grotere xtc lab die hij dit jaar heeft gezien.  Vermoedelijk produceerde men hier XTC en amfetamine .

Het pand werd al langere tijd door de politie in de gaten gehouden. Het was opzichtig dat een pand wat duizenden euro’s per maand kost qua huur, er nagenoeg geen bedrijvigheid was. De politie had ook een aantal tips binnen gekregen dat er mogelijk hennep anwezig was. Vandaar dat men vandaag naar binnen is gegaan.

Eenmaal in het pand hing er een kenmerkende chemische lucht die hoort bij een XTC lab en werd het al snel duidelijk dat men te maken had met een groot lab. Op advies van de brandweer heeft men gewacht met naar binnen gaan totdat de experts er waren en men het pand verder kon onderzoeken. In het woongedeelte trof de politie een 74 jarige man en een 36 jarige vrouw uit Tilburg aan. Beide personen zijn aangehouden, de politie vermoedt dat beide meer kunnen vertellen over het grote lab.

Volgens de woordvoerder van de politie waren nagenoeg alle ketels er al uit en is het lastig om een inschatting te maken hoeveel er geproduceerd werd. Het vermoeden bestaat dat het lab langere tijd voor een productie heeft gezorgd. Het lab is helaas al enige tijd buiten werking, wel staan her en der in het pand nog vaten en tonnen met chemisch afval. .

De specialisten van de  LFO (Landelijke Faciliteit Ontmantelen) zijn wel even bezig met het opruimen. De politie heeft samen met de gemeente Bladel de inval gedaan.