EINDHOVEN – Een brand in de Doorntuin aan de Partituurlaan in de Eindhovense wijk Tongelre heeft de brandweer enige tijd bezig gehouden.

De eerste melding kwam om iets voor half acht binnen op de meldkamer en werd gemeld op de Josef Israellaan. Na een uitgebreide zoekactie van de brandweer werd er niets gevonden. Wel was er een brandlucht te ruiken. Nadat de meldster was teruggebeld bleek dat ze niet in staat was om de brandweer de locatie aan te wijzen.

Ze kon telefonisch wel de locatie aangeven. Dit leverde verder echter niets op en keerde de brandweer retour naar de kazerne. Inmiddels was ook in de plaatselijke buurt Whatsapp groep gemeld dat de brandweer was gebeld. Toen een andere buurtbewoner constateerde dat een uur na de eerste melding de brand nog steeds niet uit was, belde deze opnieuw de brandweer.

Deze buurtbewoner kon de brandweer wel naar de juiste locatie brengen. In de Doorntuin, een tuin voor en door de bewoners van de wijk Doornakkers, stond een composthoop met de bijbehorende houten bekisting in de brand. De brandweer kon het vuur blussen met 1 straal Hoge Druk en door middel van het uit elkaar trekken van de hele composthoop. Na een half uur was het werk geklaard en kon de brandweer weer terug naar de kazerne.