OSS – In een hal bij het bedrijf Shiloh aan de Rijnstraat in Oss heeft maandagmiddag kort brand gewoed. Rond 14.30 vatte een verwarmingselement boven een industriële wasmachine vlam.

Met die machine wast het bedrijf, het voormalige Brabant Alucast, de onderdelen voor onder meer auto’s die het produceert schoon. Daarbij worden volgens de brandweer geen chemicaliën gebruikt. De brandweer rukte meteen met groot materieel uit. Twee blusvoertuigen, een hoogwerker, watertankwagen en officier van dienst kwamen ter plaatse. De brand zorgde voor wat rook maar was snel onder controle. Uit voorzorg is het dak van het gebouw met behulp van een hoogwerker geïnspecteerd.

Uit voorzorg werd conform bedrijfsprocedure de betreffende hal door het bedrijf ontruimd. Om hoeveel medewerkers dat ging kon de brandweer maandagmiddag niet vertellen. De schade zou volgens de officier van dienst van de brandweer meevallen maar de betreffende wasmachine is volgens haar voorlopig wel buiten dienst. Waardoor het verwarmingselement vlam vatte is niet bekend.