TILBURG – Maandagavond omstreeks 22:30 uur zagen getuige rook en vuurverschijnselen uit het Wandelbos in Tilburg komen. De brandweer rukte uit en schaalde op naar code Middelbrand.
Ter plaatse stond de brandweer voor een zeer lastige klus. Er bleek namelijk een bosbrand te woeden midden op een eiland van een vijver in het Wandelbos.  De brandweer schaalde op en vroeg een boot uit Breda ter plaatse evenals brandweer Oisterwijk met een bosbrandaanhanger (Aanhanger met extra materiaal voor bosbrand zoals een waterpomp en vuurzwepen).  Twee brandweermannen van brandweer Tilburg trokken speciale waterpakken aan en zwommen met een brandslang naar de overkant om het eerste vuur te blussen.
Extra brandweerlieden werden doormiddel van de brandweerboot naar de overkant gevaren om de collega’s te assisteren. Brandweer Oisterwijk zette de waterpomp in voor extra water om de brand goed te kunnen bestrijden. Hoe de brand op het eiland is ontstaan word onderzocht door brandweer en politie. Er zijn spullen op het eiland gevonden die erop wijze dat er iemand heeft verbleven.