BRUCHEM – Brandweer politie en de ambulancedienst zijn in de nacht van maandag op dinsdag rond half vier in actie moeten komen, na een melding van een auto te water langs de A2 bij Bruchem. Een voorbijganger had de melding gedaan dat er een auto in het water zou liggen, waarvan de verlichting zou branden.

De hulpdiensten rukte met spoed uit naar de A2, waar inderdaad een auto in het water lag. Het voertuig lag tussen de oprit bij Zaltbommel en benzinestation de Lucht bij Bruchem. Het oppervlakte redding team van de brandweer doorzocht direct bij aankomst het voertuig en de omgeving van het voertuig. Maar de bestuurder van het voertuig bleek spoorloos. Nader onderzoek wees uit dat de auto niet vanaf de A2 in het water te recht was gekomen, maar vanaf de Parallelweg, welke parallel langs de A2 loopt.

Na het ongeval werd een rijstrook van de A2 afgesloten voor het verkeer. Nadat duidelijk was dat er niemand meer in het voertuig aanwezig was konden de hulpdiensten weer inpakken. Een bergingsbedrijf heeft het voertuig via de Parallelweg uit het water gehaald en afgevoerd.

Vermoedelijk heeft de bestuurder van de auto direct na het ongeval de benen genomen. De politie zal door het kenteken van de auto in contact proberen te komen met de eigenaar van het voertuig. Het sporenbeeld laat zien dat het voertuig in de bocht van de weg is geraakt, een verkeersbord heeft geschampt en daarna in het water te recht is gekomen. Het voertuig (een bestelbus) raakte door het ongeval total loss. De politie heeft de zaak in onderzoek.