OSS – De dierenambulance en brandweer zijn donderdagmiddag uitgerukt om een meeuw te redden bij het Golfbad in Oss. Sylvia Samson zag de vogel aan het begin van de middag op grote hoogte op zijn kop aan een staalkabel van de glijbaan hangen. De meeuw spartelde en probeerde uit alle macht los te komen maar dat lukte niet. Samson belde daarop met de dierenambulance.

Toen ze een halfuur later klaar was met de les die zij aan het geven was zat de meeuw nog steeds vast. Samson zag dat het dier nog leefde en vond dat het gered moest worden. Ze belde daarop nogmaals met de dierenambulance en eveneens met de brandweer. Die kwamen ter plaatse en toen bleek het nog een hele klus om de vogel te bevrijden. De meeuw zat op grote hoogte midden op de glijbaan vast.

De brandweer stelde de hoogwerker eerst aan de linkerzijde van de glijbaan op maar eenmaal boven bleek de meeuw onbereikbaar. De hoogwerker is daarop ingeklapt, verplaatst en aan de rechterzijde nogmaals opgesteld. Toen kon de vogel wel worden bereikt en uit de benarde situatie worden gered.

Het diertje leek gewond te zijn geraakt aan de poten. De dierenambulance is zo snel mogelijk met de meeuw naar een dierenarts gegaan.