HAPERT – Bij de zeer grote brand in Hapert is de hoogwerker van de brandweer veldhoven door brand verloren gegaan. De brand in Hapert leek in het begin onder controle. Het brandje op het dak was geblust en de sprin kler in stallatie had zijn werk gedaan. Enkele brandweer een heden waren al op weg naar de kazerne. Nadat de brandweer een nacontrole deed op het dak en een gat zaagden, sloeg de brand om .

Binnen de kortste keren stond de gehele loods in brand. Vijf brandweermannen zijn nog met spoed van het dak van de loods gehaald.

In de loods lagen plastic bekers en textiel opgeslagen. De brandweer ging er even vanuit dat er ook explosieve stoffen lagen opgeslagen in de grote loods. Het pand is door de brand ingestort. De hulpdiensten zullen nog lange tijd bezig zijn met het blussen van de brand. Men is nu bezig de omliggende panden te beschermen, onder andere een garage en een vrachtwagen wasstraat. Ook zijn er drie crashtenders van de luchtmacht ingezet bij de brand. Deze staan normaliter op Eindhoven Airport.