BREDA – In een loods gelegen aan de Korte Raamstraat  in Breda heeft de politie dinsdag 2000 liter grondstoffen voor de productie van de harddrug Amfetamine gevonden. Een rechercheteam ondersteund door het team Infra van de Landelijke Eenheid viel ’s ochtends een loods op een woonwagenkamp aan de Korte Raamstraat. Daar werden de grondstoffen gevonden. Ze zijn in beslag genomen en zullen door een gespecialiseerd bedrijf worden vernietigd.De politie vond eerder deze maand in hetzelfde onderzoek op een andere locatie al ruim 5000 liter aan grondstoffen gevonden. In het kader van het onderzoek is dat niet naar buiten gebracht.

Op 12 november werd bij een opslaglocatie elders door de recherche en team Infra in Breda 5000 liter grondstof gevonden. Dat is in verband met het lopende onderzoek toen niet bekend gemaakt.

Het gaat in beide gevallen om zeer gevaarlijk, vluchtige chemicaliën. Het inademen er van kan al dodelijk zijn. Ook bij lekkages of brand zou de schade voor mens en milieu niet te overzien zijn. Een rechercheteam heeft de zaak verder in onderzoek.