OOSTERHOUT/TIEL – Afgelopen nacht is in Tiel een 29-jarige taxichauffeur uit die plaats aangehouden. Hij zou betrokken zijn geweest bij een geweldsincident op de Schapendries in Oosterhout. Twee mannen en een vrouw uit Den Hout, die op zoek waren naar een taxi, zouden daarbij zijn mishandeld.

De politie kreeg rond 03.05 uur een melding, dat op de Schapendries stappers waren mishandeld door een taxichauffeur. Ter plaatse bleek dat twee mannen en een vrouw uit Den Hout een conflict hadden gehad met een taxichauffeur. Zij wilden door hem vervoerd worden. De taxichauffeur had echter aangegeven, dat hij afgewerkt was terwijl zijn taxi lamp nog brandde. De woordenwisseling zou uitgelopen zijn op een vechtpartij waarbij mogelijk aan de zijde van de chauffeur nog twee personen betrokken waren.

Een 24-jarige vrouw werd op haar linkeroog en borst geslagen. Zij werd voor behandeling samen met een 21-jarige man, die even knock out raakte, voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Een 27-jarige man werd op zijn linkerwang en jukbeen geslagen.

De 29-jarige taxichauffeur werd later op de nacht in Tiel door de politie aldaar aangehouden. Hij bleek een opgezwollen rechterhand te hebben, hij is daarvoor vanmorgen in het ziekenhuis behandeld.