CROMVOIRT – Een chalet in de nacht van maandag op dinsdag uitgebrand op Residence de Leuvert aan de Loverensestraat in Cromvoirt. De melding van de brand kwam rond vier uur in de nacht binnen bij de brandweer. Bij aankomst van de brandweer kwamen de vlammen reeds uit het chalet. De brandweer posten van Cromvoirt en Helvoirt hadden de brand snel onder controle, maar toch liep de chalet zoveel schade op dat deze als verloren moet worden beschouwd.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Op het moment van het uitbreken van de brand was er niemand meer in de chalet aanwezig. De eigenaren van de chalet zouden volgens een medewerker van de residence waren maandag middag voor het laatst in de chalet geweest.
Vermoedelijk is de brand in de chalet in de nabijheid van de CV ketel begonnen. Een technische mankement/ kortsluiting lijkt dan ook de oorzaak van de brand. De politie was na het uitbreken van de brand met diverse eenheden op het park, waar veel permanente bewoning is aanwezig, en heeft de brand in onderzoek. De brandweer zette twee blusvoertuigen en een waterwagen in bij het blussen van de brand.