DEN BOSCH – De politie heeft in een garagebox aan de Zandzuigerstraat donderdagmorgen 10 januari een opslaglocatie met chemicaliën gevonden. Er zijn tientallen jerrycans en materialen in beslag genomen die kunnen worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs.

Donderdagmorgen kwam bij de politie een melding binnen van iemand die vraagtekens zette bij de inhoud van de verhuurde garagebox. Toen de politie een kijkje ging nemen roken zij direct de bekende geur van chemicaliën. Daarop zijn experts van brandweer en politie ingeschakeld om de box op een veilige manier te kunnen betreden.

Nadat dat eenmaal was gelukt trof de politie tientallen jerrycans met chemicaliën aan. Ook werden verschillende goederen gevonden die gebruikt kunnen worden bij de productie van synthetische drugs. Experts van de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) zijn daarop begonnen met het technisch onderzoek en het veilig afvoeren van de chemicaliën en materialen. De politie doet nog verder onderzoek naar deze opslaglocatie.